Finom túróslepény
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 25+10 dkg rétesliszt
- 6 db tojássárgája
- 4 dkg élesztő
- 0.5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
töltelék
- 0.5 kg tehéntúró
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg tisztított, darált mandula
- kb. 25 dkg cukor
- csipet só
- kávéskanál liszt
- 6 db felvert tojásfehérje
Elkészítés
Kevés langyos tejbe cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 perc alatt felfuttatjuk. A tojássárgákat a puha vajjal habosra keverjük, keverjük bele az élesztős tejet. Majd a többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk. A kétharmad részét kinyújtjuk a tepsire, és rátesszük az elkészült tölteléket. A maradék tésztához még 5-10 dkg lisztet adunk, hogy jól lehessen formázni. Berácsozzuk a tetejét, és három órát hagyjuk keleszteni. A tetejét tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben süssük. Alsó takaréklángon 25-30 percig süssük. Töltelék készítése: A tehéntúrót a tojássárgával alaposan elkeverjük, majd beletesszük a mazsolát, a mandulát, a cukrot, a csipet sót, a lisztet. Ezekkel is alaposan elkeverjük, legvégén meg a felvert tojásfehérjét hozzáadjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.